Početna stranica » Ludbreg – Cjelovečernji koncert

Ludbreg – Cjelovečernji koncert

Dan Grada Ludbrega

Autor: drazenz

U prekrasnoj novoobnovljenoj dvorani Centra za kulturu u Ludbregu održali smo svečani  cjelovečernji koncert povodom proslave dana Grada Ludbrega.  Prenosimo objavu sa stranica Centra za kulturu:

Ludbrežani su Dana grada proslavili uz vrhunske tamburaše i pjevače. U dvorani Centra za kulturu održan je koncert Varaždinskog tamburaškog orkestra uz koji su zapjevali poznata sopranistica Gabriela Hrženjak i tenor Filip Hozjak. Publika je uživala u izvedbama pjesama poput “Suza za Zagorske brege”, “Moja posljednja i prva ljubavi”, “Ima nešto u tome”, ali i filmske muzike. Osim zabavnih i tamburaških pjesama na repertoaru su bile i najpoznatije operne arije poput Verdijeve “Traviate”, ‘”Kum” i ostale.

 

Video cijelog koncerta:

 

Varaždinski tamburaški orkestar


Varaždinski tamburaški orkestar (VTO) osnovan je 2005. godine s idejom da se stvori reprezentativni gradski tamburaški orkestar koji će okupiti najbolje tamburaške glazbenike u Varaždinu. Već na prvim koncertima orkestar pokazuje vrhunsku kvalitetu i profesionalnost. U proteklih 18 godina djelovanja VTO redovito priređuje samostalne koncerte, nastupa na domaćim i međunarodnim smotrama i festivalima te redovito osvaja najviše nagrade i priznanja. VTO je 2020. godine značajno obnovljen i popunjen vrhunskim mladim tamburaškim glazbenicima. Najznačajnija je promjena ta da stručno vodstvo, od bivšeg dirigenta Zlatka Sokića, preuzima Tibor Bün, afirmirani mladi dirigent i pedagog.
Više na stranicama Varaždinskog tamburaškog orkestra.

 

Gabriela Hrženjak


Gabriela Hrženjak diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a Srednju glazbenu školu pohađala je u Varaždinu. Nakon uspješnog maturalnog koncerta upisala je pjevanje na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Tijekom svog srednjoškolskog i akademskog obrazovanja natjecala se na mnogobrojnim državnim i međunarodnim natjecanjima gdje je osvajala sjajne rezultate. Debitirala je u brojnim operama, a trenutno priprema ulogu Kneginje čardaša u Narodnom kazalištu u Košicama (Slovačka).

 

Filip Hozjak


Filip Hozjak završio je Akademiju za umjetnost i kulturu Osijek, a u stalnom je angažmnau Kazališta “Komedija” od 2021. godine. Dobitnik je brojnih nagrada, između ostalog i Rektorove nagrade Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. U Kazalištu “Komedija” nastupa kao Jesus u rock-operi “Jesus Christ Superstar”, a dio je i ansambla u predstavama Grofica Marica, Alfi Kabiljo, Moji mjuzikli #2, Ludnica s tenorima i Ljepotica i Zvijer.
Koncert je organiziran u suradnji Grada Ludbrega i Centra za kulturu i informiranje “D. Novak” Ludbreg.

Related Videos

Kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost, ova stranica pohranjuje samo neophodne kolačiće. Prihvaćam Više